Çok Satanlar! Dünya Çapında En Çok Satan 5 Kuruyemiş

Kuruyemişlerin her biri sağlığımız için son derece önemli. Bu yüzden de hangisinden ne kadar yememiz gerekiyor bilmekte fayda vardır. Ama ben sizlere fındıktan bir avuç yiyebilirsiniz ya da mutlaka fıstık tüketin demeyeceğim. Şimdi size dünya çapında en çok satan 5 kuruyemiş hangisi bundan bahsedeceğim. Eğer yurt dışına giderseniz ya da internet üzerinden getirtmek ve denemek isterseniz önerilerimi dikkate alabilirisiniz.

Kuruyemiş, bakliyat ve kuru meyvelerden oluşan taze ve kaliteli ürünler için Misso ana sayfasını ziyaret edin.

1. Ay Çekirdeği

Ülkemizde ve dünya çapında en çok satanlar listesinde açık ara farkla öne çıkan ay çekirdeğini hepimiz biliyoruz. İhracatı da yapılan bu kuruyemiş istediğiniz her ortamda, her zaman tüketilebilen bir kuruyemiş çeşididir. İster film izlerken ister ailecek oturmuş sohbet ederken isterseniz de canınız sıkıldığında bir paket alın ve azar azar tüketin. Ama dikkat: Ay çekirdeği biraz bağımlılık yapabiliyor.

2. Badem

Hem vücuda çok fazla faydası bulunan hem de çok satanlardan biri olan badem internet üzerinden de rahatlıkla sipariş verebileceğiniz bir kuruyemiştir. İçerisinde çok fazla vitamin bulundurmasının yanı sıra düzenli tüketimde sağlık sorunlarınızı da düzeltiyor. Bu yüzden eğer çok faydalı bir kuruyemiş arıyorsanız bademi tercih edebilirsiniz.

3. Macademia Fındığı

Dünya çapında en çok satan 5 kuruyemiş listemizde yerini alan Macademia fındığı aynı zamanda en pahalı kuruyemişlerden birisidir. Ama buna rağmen çok fazla ilgi görüyor ve satılıyor. Sebebi ise son derece faydalı olmasıdır. Türkiye’de çok fazla bulunmayan bu fındık türü genetiğiyle oynanmış, topraklara uyumlandırma sürecine maruz bırakılmıştır. Bu yüzden de diğer fındıklardan ayrılır. Buna ek olarak çok ciddi yağ deposudur.

4. Antepfıstığı

Oldukça pahalı olmasına rağmen çok satan bir diğer kuruyemiş de Antepfıstığıdır. Dünya genelinde de çok fazla tüketimi olan bu kuruyemiş sağlığa da faydalı. Ülkemizde de yaygın bir şekilde üretimi yapılıyor ve tarihi de milattan öncesine kadar gidiyor. Köklü bir geçmişi olması da çoğu insanın ilgisini çekiyor. Ülkemizde de en çok Gaziantep ve Şanlıurfa bölgelerinde yetiştiriliyor.

5. Kaju

Listenin son sırasında yer alan kajunun üretimi de ülkemizde çok fazla yapılmıyor. Biraz tuzlu ve yağlı olmasına rağmen dünya çapında en çok satılan kuruyemişler arasında… Kaju vücut direnci artırıyor, enerji veriyor, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller bulunduruyor. Bu yüzden de sevilerek tercih ediliyor.

Hoşunuza gitti mi? Bu kuruyemişleri direkt ülkesinde de yemeyi tercih edebilirsiniz ya da internet üzerinden araştırma yaparak getirtebilirsiniz. Sizlerle paylaştıklarım en çok satanlar… Daha önce denemediyseniz mutlaka deneyin.

Copyright © 2022 Misso Foods Gizlilik Politikası