Türkiye’den kuruyemiş ithal etmek için bilmeniz gereken şeyler ve kuruyemiş ithalatında siparişinizin kalitesi hakkında bilgiler vereceğiz bu içeriğimizde. Dilerseniz Türkiye’den kuruyemiş ithal etmek konulu yazımıza hemen geçelim.
Misso Tarım Grubu, 2 bağlı şirkete sahiptir ve tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi, işlenmesi ve pazarlanması konusunda uzmanlaşmıştır. Kuruyemiş, çekirdek, kuru meyve, konserve sebze, hazır konserve, kapari ve tarıma dayalı ürünler dahil olmak üzere çeşitli tarımsal ürünleri üretmekte ve ihraç etmektedir. 20 hektarlık bir alanı kaplayan Misso Foods’un Gaziantep'teki üretim üssü, Türkiye'de türünün en büyüklerinden biridir. Fıstık, üzüm, kapari, nohut vb. toplam 2500 hektarlık bir alana sahip olan Misso, antepfıstığında 2000 ton, tarıma dayalı ürünler ise 6.000 ton üretim kapasitesine sahiptir. Her ay ülkenin ve dünyanın her köşesine yüzlerce kamyon ve konteyner sevk edilmektedir.
Kuruyemiş, çeşitli bitkilerin meyve veya tohumların kurutulup işlenerek yenilir hale getirilmiş halleridir. Yaklaşık 800 bin yıldır kuruyemişin tüketildiğini ortaya koyan arkeolojik kaynaklar bulunmaktadır. Türkiye iklim koşulları ve coğrafi bölge itibariyle kuruyemiş açısından oldukça şanslı olup incir, fındık, kayısı gibi birçok kuruyemişin ana üretim merkezi konumundadır. İlk fındık ihracatının 1907, ilk kuru üzüm ihracatının 1923 yıllarında yapılmış olması, kuruyemiş ticaretinin de eskilere dayandığını göstermektedir. Türkiye içinde bulunduğu iklim koşulları nedeniyle fındıktan incire, fıstıktan kuru üzüme ve cevize kadar kuruyemişin rahatlıkla üretebilmektedir.
Toptan kuruyemiş ve dökme kuruyemiş ithalatı / ihracatı, her aşamasında etkin ve dikkatli kalite kontrol sistemleri ile alıcıların ihtiyaç ve spesifikasyonlarının eksiksiz olarak yerine getirilmesi esastır. Türk kuruyemişleri modern teknoloji kullanılarak üretilmekte olup, uluslararası düzeyde daha yüksek kalite ve hijyen standartlarına sahiptir. Birçok Türk firması HACCP, BRC, IFS veya ISO 9000 standartları gibi kalite sistemlerini uygulamakta ve müşterilerinin daha fazla taleplerini karşılamaya çalışmaktadır. Türkiye, alıcıların isteklerine ve ürün çeşidine bağlı olarak çok çeşitli ambalaj formlarında toptan paket kuruyemiş ihraç etmektedir.
Türkiye, verimli toprakları olan bir tarım ülkesidir. Yüksek kaliteli kuru meyve ve kuruyemişleriyle ünlüdür. 100 yılı aşan bu kuruyemiş tecrübesi ile 150 ülkeye ihracat yapmaktadır. Toptan paket kuruyemiş ithal etmenin lider ismi neden Türkiye?
Maliyet her zaman öncelikli bir neden. Döviz kurundaki dalgalanmalar tedarikçileri dökme kuruyemiş ithalatı için fiyatlarını ayarlamaya sevk etse de, Türk kuruyemiş piyasası stratejik konumu ve uygun maliyetleri ile lider olarak kalmaya devam ediyor. Organik toptan kuruyemişlere olan talep önemli olup, organik çiftçilerin sayısı yıllar itibariyle artmaktadır.
Türkiye, yüksek kaliteli ürünleri ile uluslararası üne sahiptir. Kuruyemiş üretim ve ihracat payları bakımından dünyanın en önemli tedarikçilerinden biri olarak öne çıkıyor.
Toptan kuruyemiş üretimi ve ihracatı olarak Türkiye, küresel pazarlara hakim bir konumda. Bu ürünlerin başarısının ana sırrı verimli topraklardır. Türkiye'nin iklim çeşitliliği, verimli toprakları, güneş ışığını verimli kullanması, mahsulün büyümesine, lezzet ve kalitesinin artmasına olanak sağlar. Bu da Türkiye’yi kuruyemiş ithal etmenin vazgeçilmez ülkesi olarak konumlandırmaktadır.
Türkiye bulunduğu konum gereği hem Asya'nın hem Avrupa'nın bir parçası olarak ticaretin göbeğindedir. Bu durum ülkeyi vazgeçilmez bir ticaret ortağı yapar. Verimli topraklarda yetişen mahsuller, toptan kuruyemişler dış ülkelere hızlı teslimat ile ihraç edilir.
2020 yılında Türkiye'ye yenilebilir meyve ve kuruyemiş ihracatı 4,4 milyar ABD doları gelirken, Türkiye bu malları dünya çapında 150 ülkeye ihraç etti. En çok ihraç edilen toptan paket kuruyemiş ürünleri ise kuru üzüm, incir, kayısı, çam fıstığı ve antep fıstığı oldu. Almanya, İngiltere ve İtalya, Türkiye'nin en fazla meyve ve dökme kuruyemiş ithalatçısı oldu.